طراحی و ساخت یک چیلر صنعتی با جزئیات فنی طوری است که بتواند در طول یک سال بدون وقفه کار کند. همچنین آب سرد لازم برای صنعت خنک کننده و فرآیندهای ماشینها را تامین کند. در این مقاله ویژگیها، نحوه کار، انواع، مراحل تولید و قیمت چیلر صنعتی بررسی میشوند.
چیلرهای صنعتی بسته به چرخه کاری دارای دو گروه چیلرهای تراکمی و جذبی هستند. چیلر تراکمی صنعتی بسته به نوع کندانسور نیز دارای دو نوع هستند. چیلرهای آبی (معروف به چیلرهای آب خنک) و چیلرهای هوایی (معروف به چیلرهای هوا خنک). هر یک از چیلرهای تراکمی نیز بسته به نوع کمپرسور دارای چهار گروه زیر هستند:
کمپرسور این چهار مدل چیلر صنعتی تراکمی به وسیله یک موتور الکتریکی، یک توربین بخار و یا یک موتور احتراق داخلی در چیلر گازی به حرکت در میآید. انواع چیلر جذبی دارای مشخصات فنی و خصوصیات منحصر به فرد و ویژهای هستند. به صورت مکانیکی کار نمیکنند و در حقیقت با منبع حرارتی مثل بخار یا کوره کار میکنند. معمولاً نوع جذبی تنها زمانی بهتر است که از منبع حرارتی استفاده شود که در جایی هدر رفته باشد. به این شکل که با یک چرخه جذبی بتوانیم آن منبع گرمای تلف شده را به مبرد مایع تبدیل کنیم. در غیر این صورت در سایر کاربردها استفاده از نوع جذبی سودی ندارد و راندمان آن بسیار کمتر از چهار نوع دیگر چیلر است.
عملکرد انواع چیلر صنعتی تراکمی بسیار مشابه همدیگر است. توصیف عملکرد آن به این صورت میباشد که مبرد مثلا HFC-134a به طور مداوم میان کمپرسور، کندانسور، شیر انبساط و اواپراتور در سیکل تبرید تراکمی چیلر گردش میکند. کندانسور و اواپراتور کویلهای تبادل حرارتی هستند که در آنها کندانسور گرمای مبرد را از طریق آب یا هوا میگیرد و گرما را در هوای اتمسفر آزاد میکند. اواپراتور (مقابل کندانسور) گرما را از آبی که باید خنک شود بازیابی میکند و برای کاهش دمای آب به مبرد بر میگرداند.
ضریب اطمینان بالا و طراحی چند مرحلهای به این معنی میباشد که چیلر صنعتی بایستی به طوری طراحی و ایجاد شود که کمپرسور و مدار کار آن به تدریج (مثلاً 25 درصد در 25 درصد) و به طور متناوب وارد مدار کار شود. این کار به گونهای انجام میشود که با بالا رفتن سن سیستم، انرژی مورد نیاز مصرف میشود. به عنوان مثال، اگر یک تجهیزات یا فرآیند صنعتی به 80 تن تبرید نیاز دارد، بهتر است در چیلر صنعتی مورد نظر از 2 کمپرسور تبرید 40 تنی (2 مداری) یا 4 کمپرسور برودتی 20 تنی (4 مداری) استفاده شود.
بنابراین اگر یک کمپرسور به هر دلیلی خراب شود، کمپرسورهای دیگر تحت تأثیر کمپرسور خراب قرار نخواهند گرفت و سیستم با 50 یا 75 درصد توان کل به کار خود ادامه میدهد و خنکسازی فرآیند صنعتی تسهیل میشود. در تصویر نمونه هایی از چیلرهای مجهز به کمپرسور اسکرو Bitzer و Hanbel را می بینید که در کارخانه های 2 مداره و 4 مداره شرکت ما تولید خواهند شد.
تولیدکنندگان برای هر نوع استفاده، چیلر مناسبی طراحی و می سازند که هر کدام مشخصات فنی خاص خود را داشته باشد. البته تا حدی به دلیل تغییر ارز قیمتها و تاثیر مستقیم بر قیمت مواد اولیه، ارائه جدول قیمت بهروز و دقیق برای انواع چیلرهای صنعتی امکانپذیر نیست. بنابراین تنها با تماس با کارشناسان بادبان تهویه پارسیان و مطرح کردن احتیاج خود، شما را از مناسبترین دستگاه با ظرفیت صحیح، زمان ساخت و قیمت دستگاه مطلع خواهند کرد.
در صورت تمایل به اطلاعات بیشتر در مورد قیمت انواع چیلر صنعتی و لیست قیمت و استعلام آنها، مطالعه مقاله قیمت چیلر را به شما توصیه میکنیم.
جهت بدست آوردن اطلاعات بیشتر و مشاوره در مورد خرید و قیمت چیلر صنعتی میتوانید با کارشناسان بادبان تهویه پارسیان با شمارههای 09190911891 – 02122581821 در تماس باشید.
بیشتر بدانید
انواع تجهیزات سرمایشی و گرمایشی از قبیل انواع چیلر صنعتی و غیرصنعتی، انواع مینی چیلر و مبدلهای حرارتی به شکل ویژه در کارخانه بادبان تهویه پارسیان با توجه به نیاز هر کاربر بر اساس استانداردهای روز طراحی و ساخته میشوند. همچنین شرکت ما این تجهیزات را مستقیم از کارخانه با قیمت مناسب میفروشد. برای اطلاعات بیشتر در مورد انواع چیلر صنعتی و استعلام قیمت آن با مهندسین ما در تماس باشید.
در این مقاله آموزنده تلاش ما بر این است که درباره اواپراتور چیلر چیست صحبت کنیم. به بررسی روشهای کار و انواع پراستفاده اواپراتور چیلر در صنعت ساخت چیلر بپردازیم و اختلاف آنها مانند قیمت، ساختار و … را ذکر کنیم.
اواپراتور چیلر از قطعات اصلی چیلر است و در حقیقت یک نوع مبدل حرارتی میباشد که گرما را از آبی که قرار است در چیلر خنک شود جذب کرده و به مبردی که تبخیر میشود، منتقل میکند و در نتیجه آب را خنک میکند. پس از تبخیر کامل، مبرد از سمت اواپراتور به سمت کمپرسور منتقل میشود. برای مثال شکل زیر عملکرد و اجزای یک چیلر تراکمی را نشان میدهد. مبرد بین این اجزا جریان دارد و وقتی وارد اواپراتور چیلر میشود (اواپراتور دارای ورودی و خروجی برای مبرد و ورودی و خروجی آب است) با گرفتن حرارت آب، آن را خنک میکند و این آب سرد جهت کاربردهای مختلف فرستاده میشود.
مسئله این است که اگر به بخش کندانسور در تصویر بالا توجه کنید، فنهای زیادی جهت از بین بردن گرمای مبرد به کار گرفته میشود، به همین دلیل به آن هوا خنک میگویند. اگر برای از بین بردن گرمای مبرد در کندانسور به جای فنها آب سرد به کار گرفته شود، به آن آب خنک گفته میشود. از این جهت چیلرهای تراکمی با همدیگر اختلاف در قیمت و ساختار دارند.
مسئله این است که اگر به بخش کندانسور در تصویر بالا توجه کنید، فنهای زیادی جهت از بین بردن گرمای مبرد به کار گرفته میشود، به همین دلیل به آن هوا خنک میگویند. اگر برای از بین بردن گرمای مبرد در کندانسور به جای فنها آب سرد به کار گرفته شود، به آن آب خنک گفته میشود. از این جهت چیلرهای تراکمی با همدیگر اختلاف در قیمت و ساختار دارند.
انواع اواپراتور چیلر
بیشتر بدانید
اواپراتورها انواع مختلفی دارند. دو نوع اواپراتور پرکاربرد در صنعت چیلرسازی ایران که سازندگان در ساخت چیلرها استفاده می کنند عبارتند از:
یک اواپراتور چیلر پوسته و لوله از یک مخزن استوانهای درست شده است که لولههای مسی در آن قرار میگیرند. با داشتن مبرد در داخل لولههای مسی و جریان آب در اطراف لولهها کار میکند. مبرد که از طریق دیوارههای بیرونی لولههای مسی تبخیر میشود، گرما را از آب گرفته و آب را خنک میکند. اواپراتورهای پوسته و لوله ساختاری محکم در برابر فشارها و دماهای بالا دارند و قیمت کمتری نسبت به انواع دیگر دارند و پرمصرفترین نوع برای استفاده در چیلرها هستند. در اواپراتورهای پوسته و لوله ، صفحاتی به نام بافل در فواصل مشخص داخل پوسته قرار میگیرند تا با ایجاد جریان متلاطم در آب، سرعت انتقال حرارت را افزایش دهند. در برخی از مدلها البته برعکس این حالت نیز وجود دارد، آب از لوله عبور میکند و مبرد از اطراف لوله عبور میکند.
صفحات بافرها چهار عملکرد اصلی دارند که عبارتند از:
شکل زیر نمونهای از اواپراتور چیلر تبرید تراکمی با پوسته خارجی عایق کاری شده در کارخانه ما را نشان میدهد.
ما در صورت لزوم در تولید اواپراتور چیلر ستارههای پنج پر آلومینیومی را برای ایجاد جریان مغشوش و بهبود انتقال حرارت در لولههای مسی قرار میدهیم. با این عمل سرعت انتقال حرارت در این قسمت از جریان مبرد همچنین افزایش مییابد و راندمان سیستم افزایش مییابد. در طی تولید اواپراتور چیلر، پس از قرار دادن چرخدندههای آلومینیومی در لولههای مسی، آنها را از یک غلتک رد میکنند تا ستارهها محکم به دیواره داخلی بچسبند تا با عبور مبرد از لوله مسی، حرکت نکنند.
این مدل اواپراتور در سالهای گذشته وارد صنعت تهویه مطبوع در ایران شده و همچون مبدل حرارتی در بعضی از مبردها استفاده میشود. نحوه کار به این صورت است که همانطور که در شکل زیر نشان داده شده است، تعداد زیادی صفحه به شکل آببندی در کنار هم قرار گرفته و به هم متصل شدهاند و در فضای خالی میان صفحات، سیال مبرد و آب به صورت الگویی یک در میان جریان مییابد و حرارت از طریق دیواره صفحات، از آب به مبرد انتقال مییابد.
سطح مبدل حرارتی اواپراتور چیلر از نوع صفحهای بزرگتر از نوع پوسته ای و لولهای است و میتواند گرمای زیادی را در ابعاد کوچک منتقل کند، اما هزینه این اواپراتورها از نوع پوستهای و لوله ای بیشتر است و توانایی تحمل فشار بالا را ندارد. البته در برخی از چیلرها با ظرفیت کمتر و مینی چیلرها (هم چیلر صنعتی و هم تهویه مطبوع) از این نوع همچنین به کار گرفته میشود.
قطر صحیح، طول لوله و تراز لوله با محاسبات آزمون و خطا انتخاب میشوند. اگر فشار بالاتر از افت فشار در رنج باشد، قطر لوله، طول و طراحی لوله باید اصلاح شود. در طراحی از مواد مختلفی از جمله فولاد کم کربن، فولاد ضد زنگ، برنج، مس، نیکل و غیره استفاده شده است. با این حال، انتخاب مواد لوله بستگی به خوردگی محلول و کیفیت کار دارد.
به خاطر داشته باشید که حرارت از ماده گرمتر به ماده سردتر انتقال مییابد. بنابراین اواپراتور چیلر باید در دمای کمتری نسبت به محیط قرار داشته باشد. فرآیندهای تبخیر در دماهای پایین جهت سیستمهای حرارتی لازم میباشد. ضریب انتقال حرارت بخار متراکم شده در سمت پوسته به طور معمول به نسبت سمت مایع زیاد است. بنابراین سمت لوله یا مایع، میزان انتقال حرارت را کنترل میکند و افزایش کیفیت مبرد موجب افزایش ضریب انتقال حرارت میشود.
جهت بدست آوردن اطلاعات بیشتر و مشاوره در مورد اواپراتور چیلر میتوانید با کارشناسان ما با شمارههای 09190911891 – 02122581821 در تماس باشید.
بیشتر بدانید
همانگونه که در مقاله فوق دیدید و متوجه شدید، اواپراتور چیلر مسولیت انتقال حرارتی را بر عهده دارد که از راه لوله آب و گاز برای آماده سازی سرمایش محیط، تولید میشود. در اغلب موارد، اگر دستگاه به درستی کار کند، چرخه به درستی تکمیل میشود و چیلر به خوبی کار خود را انجام میدهد.
در پایان لازم به ذکر است که شرکت بادبان تهویه پارسیان با سالها تجربه در زمینه تعمیرات و فروش انواع قطعات چیلر آماده ارائه خدمات به شما مشتریان عزیز میباشد. برای کسب اطلاعات کافی در مورد قیمت و نحوه انجام کار با شماره واحد پشتیبانی و فروش ما تماس بگیرید.
هدف ما در این مقاله جهت مشاوره خرید چیلر ارائه با اهمیتترین توصیههای فنی، بازاری و یا مهندسی درباره اقسام چیلرهای جذبی و تراکمی هوا خنک و یا آب خنک به شکل 4 موضوع مهم در این صنعت است. یک مشاوره خرید چیلر خوب، مشاورهای است که تمام توضیحات ممکن با روشی ساده به مشتری داده شود تا مشتری بتواند با دید باز انتخاب کند. بنابراین توصیه ما این است که قبل از خرید این موارد مهم را بدانید.
در پاسخ به این سوال بایستی گفت که ما قبلا یک مقاله درباره چیلرها تهیه کردهایم که در آن به چیلر چیست، انواع و تفاوت انواع آن، اصول کار و کاربرد آن پرداختهایم که میتوانید در مقاله چیلر آن را مطالعه کنید.
به طور خلاصه، برای درک کلیتر، به جداول زیر نگاهی بیندازید.
همانگونه که میبینید در بازار، تمامی چیلرها در یکی از دو دسته فوق هستند که یا از نوع تراکمی (با کمپرسور) و یا جذبی (با ژنراتور گرمایی) میباشند. کمپرسورها با برق کار میکنند و ژنراتورها با انرژی گرمایی ناشی از سوزاندن سوختهای فسیلی یا اتلاف انرژی گرمایی کار میکنند.
جواب به این سوال تا حدی علمی و فنی میباشد و وابسته به در دسترس بودن انرژی گرما یا الکتریسته است. دوم اینکه چه چیزی برای چیلر مورد استفاده قرار خواهد گرفت. مهمترین توصیه برای خرید چیلر این است که در بیش از 80 درصد موارد انتخاب پایانی چیلر تراکمی است. دلیل آن این است که معمولاً برق در همه جا فراوان است و نوع تراکمی هزینه کمتری دارد و ارزانتر است. علاوه بر راندمان بالاتر، جای کمتری هم اشغال میکند.
بنابراین سوال این است که چه زمانی باید از چیلر جذبی استفاده کرد. اول، جایی که برق سه فاز در دسترس نیست و باید از چیلر جذبی شعله مستقیم برای راه اندازی دستگاه با احتراق مستقیم گاز یا سوخت مایع در ژنراتور آن استفاده کنیم، و دوم، جایی که انرژی حرارتی یا مثلا آب گرم حاصل از فرآیند صنعتی یا حرارت کوره و غیره در حال اتلاف لست و میتوانیم یک چیلر جذبی را در آنجا نصب کنیم و از آن گرما به عنوان شعله به صورت غیرمستقیم برای شروع چرخه استفاده کنیم. با انجام آن به نحوی، انرژی مورد نیاز و مصرف شده رایگان خواهد بود که به شدت استفاده از آن را توجیه خواهد کرد.
از این موضوع به بعد جهت مشاوره خرید چیلر در نظر میگیریم که جهت پروژه مد نظر، یک چیلر تراکمی انتخاب شده است.
بیشتر بدانید
طبق نمودار موضوع 1، چیلرهای تراکمی دارای دو شاخه اصلی هستند که یکی بر اساس نوع کندانسور و دیگری بر اساس نوع کمپرسور است. انتخاب کمپرسور یک کار مهندسی میباشد و بر اساس پارامترهای متعددی است که در هنگام طراحی به آن توجه میشود، اما به طور کلی امروزه در بیش از 90 درصد موارد از کمپرسورهای اسکرال یا اسکرو استفاده میشود که هر دو از کارایی بالایی برخوردار هستند. به این جهت که صدا و سایش کمتری دارند. به عنوان مشاوره خرید چیلر، مهمترین نکته انتخاب کندانسور آب خنک یا هوا خنک است که وابسته به این است که چیلر در کجا و در چه شرایط و آب و هوایی نصب شود. دوم اینکه آیا آب هست یا نه و سوم اینکه قیمت نهایی و کارایی چقدر مهم است.
همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، در چیلر تراکمی هوا خنک، فنهایی در بالای چیلر تعبیه شده است. این کار باعث کاهش دمای کندانسور میشود (کندانسور بخشی از چیلر است که مبرد گرمای خود را دفع میکند). گرم کردن محیط بیرون به عهده فن است و آب این کار را نمیکند، اما در سمت راست تصویر زیر میبینید که کندانسور از نوع پوسته و لولهای است. آب از طریق گردش در اطراف لولههای حاوی خنک کننده گرمای مبرد را میگیرد و دمای آب بالا میرود، بنابراین یک برج خنک کننده لازم است تا آب گرمای خود را به بیرون دفع کند. به علت اینکه در هنگام حرارت بخشی از آب به هوا وارد میشود و موجب میشود که در چیلر آب خنک مصرف آب داشته باشیم.
از آنجایی که برج خنک کننده با تبخیر گرمای آب را میگیرد، باید فقط در شهرهایی با رطوبت هوای پایین در آن شهر نصب شود، در غیر این صورت راندمان خنک کننده پایینی دارد، بنابراین برجهای خنک کننده در شهرهای ساحلی مناسب نیستند. نکته مهم دیگر این است که چیلرهای جذبی باید با برجهای خنک کننده نیز کار کنند و کندانسور آنها هوا خنک نمیشود. ما به عنوان مشاور خرید چیلر، نوع هوا خنک را در اکثر پروژهها به دلیل مزایایی که ارائه میدهد، توصیه میکنیم.
از دیگر موضوعات مهم در مشاوره قبل از خرید چیلر این است که ظرفیت مورد نیاز برای پروژه شما به درستی تخمین زده شود.
ولی درکل میتوان گفت که ابتدا بایستی نوع کاربری مشخص شود که از نوع چیلر صنعتی و یا تهویه باشد. سپس با شیوهها و فرمولهایی این ظرفیت حساب شود. با اهمیتترین عامل جهت تعیین تخمین میزان ظرفیت مورد نیاز برای کاربری تهویه مطبوع (به عنوان دستگاه سرمایشی) مساحت محوطه مورد نیاز، ارتفاع سقف و نوع شهری است که چیلر تراکمی و یا جذبی در آن محل بایستی تعبیه شود. طوری که با قرار دادن پارامترهای ذکر شده در فرمول میتوان ظرفیت اولیه را ارزیابی کرد.
اگر میخواهید ظرفیت اولیه حدودی برای پروژه خودتان را ارزیابی کنید. با مهندسان مشاور خرید چیلر در بادبان تهویه پارسیان تماس بگیرید تا ضمن محاسبه ظرفیت چیلر با سرعت و دقت برای پروژه شما، قیمت دستگاه چیلر مورد احتیاج را نیز خدمت شما اعلام کنند.
همان گونه که قبلا اشاره کردیم قیمت چیلرهای جذبی بالاتر از چیلرهای تراکمی است. به جز تنهای بزرگ (بیش از 400 تن تبرید) که قیمت آنها مشابه است، مبحث ما روی چیلرهای تراکمی است که کاربرد بسیار گستردهتری دارند. به عنوان سازنده و مشاور خرید چیلر در واحدهای برودتی تراکمی به اطلاع شما عزیزان میرساند که عناصر زیر در تعیین قیمت تمام شده و قیمت ساخت انواع چیلرهای تراکمی نقش دارند.
اصولاً چیلر تراکمی یا با کندانسور چیلر آب خنک و یا هوا خنک ایجاد میشود. همانطور که قبلاً گفتیم فاکتورهای متعددی در تعیین نوع آن وظیفه دارد و بایستی بر پایه پروژه مورد نظر طراحی شود. اما با توجه به اینکه هزینه ساخت کندانسور هوا خنک با کویل مسی بیشتر و دارا بودن فن در مقایسه با کندانسورهای آب خنک که در سیستم خود مس کمتری مصرف میکنند بیشتر است. باید همچنین توجه داشت که در چیلر آب خنک از برج خنک کننده نیز استفاده میشود که هزینه آن به فاکتور اضافه میشود. در نهایت همان قیمت را خواهند داشت در حالی که قیمت چیلر هوا خنک در برخی موارد کمی بیشتر میشود. نکته دیگر در مورد برند فنهای به کار رفته در نوع هوا خنک است. برند آلمانی EBM در مقایسه با دیگر محصولات از کیفیت و قیمت بالاتری برخوردار است.
بحث قیمت چیلر از میان 4 موضوع مهم جلوه بیشتری دارد. بنابراین ما تلاش کردیم مهمترین موارد مربوط به آن را بیان کنیم، به همین علت در مقالهای جدا توضیح کاملی در مورد مکانیزم قیمت و پارامترهای مربوط به آن ارائه کردیم. قیمت چیلر را در این مقاله بخوانید.
به عنوان نمونه در تصویر زیر یک چیلر 120 تنی هوا خنک ساخت کارخانه شرکت ما را مشاهده میکنید که از قطعات الکتریکی یونیتهای خنک کننده اشنایدر، دانفوس، ماشین های اورجینال کپلند، اپراتور و سری کارل ایتالیایی استفاده میکند.
جهت بدست آوردن اطلاعات بیشتر و مشاوره در مورد خرید انواع چیلر تراکمی میتوانید با کارشناسان ما با شمارههای 09190911891 – 02122581821 در تماس باشید.
بیشتر بدانید
در کل دقت به موضوع مشاوره در موقع خرید چیلر خیلی امری مهم و تعیین کننده میباشد. در موقع انتخاب و خرید چیلر میبایست مشخصات و محدودیتهای پروژه مورد نظر خود را در نظر داشت. همچنین مشخصات فنی دستگاه چیلر را مورد بررسی دقیق قرار داد.
توجه به نوع انرژی مصرفی چیلر، اقلیم محل نصب، فضای تعیین شده برای نصب، ضریب عملکرد، هزینه اولیه و همچنین هزینه نگهداری و تعمیرات از با اهمیتترین مواردی هستند که موقع بررسی باید به آنها دقت کرد. دریافت مشاوره از متخصصین فروش بادبان تهویه پارسیان در انتخاب چیلر میتواند تأثیر بسزایی در کاهش هزینهها و افزایش طول عمر دستگاه داشته باشد.
علتهای زیادی برای افزایش تنوع قیمت چیلر در ظرفیت تبرید خاص وجود دارد. این مشکل در بازار صنعت تهویه مطبوع و برودتی چالش ایجاد کرده است. بنابراین در این مقاله سعی شده است تا به عاملهای تاثیرگذار در تعیین قیمت چیلر اشاره کنیم.
ردیف | ظرفیت برودتی در شرایط استاندارد AHRI | حدود قیمت |
(تن تبرید واقعی) | (تومان) | |
1 | 25 | 725,000,000 |
2 | 30 | 845,000,000 |
3 | 35 | 955,000,000 |
4 | 40 | 1,135,000,000 |
5 | 45 | 1,245,000,000 |
6 | 50 | 1,295,000,000 |
7 | 55 | 1,525,000,000 |
8 | 60 | 1,435,000,000 |
9 | 65 | 1,635,000,000 |
10 | 70 | 1,925,000,000 |
11 | 75 | 2,035,000,000 |
12 | 80 | 2,095,000,000 |
13 | 100 | 2,495,000,000 |
14 | 120 | 2,955,000,000 |
ردیف | ظرفیت برودتی در شرایط استاندارد AHRI | حدود قیمت |
(تن تبرید واقعی) | (تومان) | |
1 | 25 | 695,000,000 |
2 | 30 | 815,000,000 |
3 | 35 | 925,000,000 |
4 | 40 | 1,085,000,000 |
5 | 45 | 1,195,000,000 |
6 | 50 | 1,245,000,000 |
7 | 55 | 1,465,000,000 |
8 | 60 | 1,585,000,000 |
9 | 65 | 1,635,000,000 |
10 | 70 | 1,855,000,000 |
11 | 75 | 1,965,000,000 |
12 | 80 | 2,015,000,000 |
13 | 100 | 2,405,000,000 |
14 | 120 | 2,845,000,000 |
15 | 140 | 3,395,000,000 |
16 | 160 | 3,835,000,000 |
17 | 180 | 4,275,000,000 |
18 | 200 | 4,605,000,000 |
19 | 220 | 5,055,000,000 |
20 | 240 | 5,515,000,000 |
ردیف | ظرفیت برودتی در شرایط استاندارد AHRI | حدود قیمت |
(تن تبرید واقعی) | (تومان) | |
1 | 70 | 885,000,000 |
2 | 90 | 1,085,000,000 |
3 | 110 | 1,285,000,000 |
4 | 130 | 1,535,000,000 |
5 | 150 | 1,735,000,000 |
6 | 170 | 1,985,000,000 |
7 | 190 | 2,185,000,000 |
8 | 220 | 2,535,000,000 |
9 | 260 | 2,835,000,000 |
10 | 300 | 3,285,000,000 |
11 | 350 | 3,735,000,000 |
12 | 400 | 4,185,000,000 |
13 | 450 | 4,585,000,000 |
14 | 500 | 5,035,000,000 |
15 | 600 | 5,935,000,000 |
16 | 700 | 6,785,000,000 |
17 | 900 | 8,585,000,000 |
18 | 1100 | 9,985,000,000 |
ردیف | ظرفیت برودتی در شرایط استاندارد AHRI | حدود قیمت |
(تن تبرید واقعی) | (تومان) | |
1 | 50 | 1,200,000,000 |
2 | 60 | 1,450,000,000 |
3 | 70 | 1,650,000,000 |
4 | 80 | 1,900,000,000 |
5 | 90 | 2,100,000,000 |
6 | 100 | 2,300,000,000 |
7 | 110 | 2,500,000,000 |
8 | 120 | 2,700,000,000 |
9 | 130 | 3,400,000,000 |
10 | 140 | 3,100,000,000 |
11 | 150 | 3,300,000,000 |
12 | 160 | 3,550,000,000 |
13 | 170 | 3,700,000,000 |
14 | 180 | 3,900,000,000 |
15 | 190 | 4,000,000,000 |
16 | 200 | 4,100,000,000 |
17 | 210 | 4,300,000,000 |
18 | 220 | 4,400,000,000 |
19 | 230 | 4,500,000,000 |
20 | 240 | 4,600,000,000 |
21 | 250 | 4,700,000,000 |
22 | 260 | 4,800,000,000 |
23 | 270 | 4,900,000,000 |
24 | 280 | 5,000,000,000 |
25 | 290 | 5,100,000,000 |
26 | 300 | 5,300,000,000 |
27 | 320 | 5,600,000,000 |
28 | 340 | 6,000,000,000 |
29 | 360 | 6,200,000,000 |
30 | 380 | 6,500,000,000 |
31 | 400 | 6,700,000,000 |
32 | 430 | 7,200,000,000 |
33 | 460 | 7,500,000,000 |
34 | 490 | 8,100,000,000 |
35 | 520 | 8,450,000,000 |
36 | 550 | 8,700,000,000 |
ردیف | ظرفیت برودتی در شرایط استاندارد AHRI | حدود قیمت |
(تن تبرید واقعی) | (تومان) | |
1 | 50 | 1,135,000,000 |
2 | 60 | 1,335,000,000 |
3 | 70 | 1,535,000,000 |
4 | 80 | 1,735,000,000 |
5 | 90 | 1,935,000,000 |
6 | 100 | 2,085,000,000 |
7 | 110 | 2,335,000,000 |
8 | 120 | 2,335,000,000 |
9 | 130 | 2,685,000,000 |
10 | 140 | 2,785,000,000 |
11 | 150 | 2,985,000,000 |
12 | 160 | 3,185,000,000 |
13 | 170 | 3,335,000,000 |
14 | 180 | 3,535,000,000 |
15 | 190 | 3,585,000,000 |
16 | 200 | 3,685,000,000 |
17 | 210 | 3,785,000,000 |
18 | 220 | 4,685,000,000 |
19 | 230 | 3,985,000,000 |
20 | 240 | 4,085,000,000 |
21 | 250 | 4,185,000,000 |
22 | 260 | 4,285,000,000 |
23 | 270 | 4,385,000,000 |
24 | 280 | 4,485,000,000 |
25 | 290 | 4,585,000,000 |
26 | 300 | 4,685,000,000 |
27 | 320 | 5,035,000,000 |
28 | 340 | 5,335,000,000 |
29 | 360 | 5,535,000,000 |
30 | 380 | 5,785,000,000 |
31 | 400 | 5,985,000,000 |
32 | 430 | 6,435,000,000 |
33 | 460 | 6,685,000,000 |
34 | 490 | 7,285,000,000 |
35 | 520 | 7,535,000,000 |
36 | 550 | 7,735,000,000 |
ردیف | ظرفیت برودتی در شرایط استاندارد AHRI | حدود قیمت |
(تن تبرید واقعی) | (تومان) | |
1 | 70 | 785,000,000 |
2 | 90 | 985,000,000 |
3 | 110 | 1,185,000,000 |
4 | 130 | 1,385,000,000 |
5 | 150 | 1,585,000,000 |
6 | 170 | 1,785,000,000 |
7 | 190 | 1,985,000,000 |
8 | 220 | 2,285,000,000 |
9 | 260 | 2,585,000,000 |
10 | 300 | 2,985,000,000 |
11 | 350 | 3,385,000,000 |
12 | 400 | 3,785,000,000 |
13 | 450 | 4,185,000,000 |
14 | 500 | 4,585,000,000 |
15 | 600 | 5,385,000,000 |
16 | 700 | 6,185,000,000 |
17 | 900 | 7,785,000,000 |
حدود 45 درصد از انرژی مصرفی ساختمان در ارتباط با سیستم سرمایشی و گرمایشی است. از این مقدار حدود 35 درصد آن صرف برق موتور الکتریکی میشود که کمپرسورها را به حرکت در میآورد. استفاده از الکتروموتورها با دور متغیر یا اینورتر عوض دور ثابت منتهی به بهترین عملکرد کمپرسور در شرایط کاری متفاوت میشود. این گزینه به تنهایی 30 درصد مصرف انرژی کمپرسور را در سال کاهش میدهد که موجب کاهش قیمت چیلر از لحاظ هزینههای مصرفی میشود. کمپرسورهای اسکرو دستورالعمل برای تغییر ظرفیت کمپرسور دارند و ظرفیت آن به طور خودکار با اندازه مورد نیاز مصرف کننده تطبیق مییابد. دستورالعمل دیگری که اغلب برای کمپرسورهای اسکرال در نظر گرفته میشود، چند مداری شدن دستگاه می باشد که به آن خواهیم پرداخت.
با توجه به نوع کندانسور و روش سرمایش، دو نوع چیلر آب خنک و چیلر هوا خنک وجود دارد که هر کدام بسته به شرایط آب و هوایی، مقدار آب در محل، ظرفیت مورد نیاز، راندمان و غیره تعیین میشوند. کندانسورهای چیلر هوا خنک از فنها و کویلهایی تشکیل شدهاند که با دمیدن هوا در اطراف کویلها، موجب خنک شدن مبرد جاری در کویل ها میشوند. به دلیل وجود این فنها در چیلر هوا خنک، قیمت چیلر در آنها نسبت به نوع آبی بالاتر هست، نکته قابل توجه این هست که در چیلر هوا خنک مصرف آب وجود ندارد و این دستگاه نیازی به برج خنک کننده نیز ندارد.
چیلر آبی یک مبدل حرارتی از نوع پوسته و لوله میباشد که در آن آب از یک سمت و مبرد از سمت دیگر جریان مییابد و کندانسور به وسیله آب خنک میگردد، آبی که گرمای مبرد را میگیرد به دستگاه برج خنک کننده فرستاده شده، آنجا گرمای خود را به جو میدهد و دوباره به کندانسور برگردانده میشود. به این ترتیب در نوع آب سرد قیمت برج خنک کننده، سختی گیرنده آب و پمپ همچنین به قیمت چیلر اضافه میشود. طبق تصویر زیر بایستی از برج خنک کننده همراه با چیلر آبی استفاده کرد، زیرا این نوع چیلر به دلیل تبخیر آب، آب مصرف میکند.
در شرکت ما چیلرها از 4 نوع کمپرسور با اسامی اسکرو ، اسکرال ، گریز از مرکز یا سانتریفیوژ، پیستونی و با برندهای معروف جهانی Bitzer، Hanbel، Copeland و Danfoss (به خواست یا احتیاج مشتری) به کار گرفته می شود که در ظرفیت های مختلف بر قیمت چیلر موثر هستند. هر نوع کمپرسور در محدوده ظرفیت خود مزیت هایی دارد.
در بیشتر موارد، کمپرسور به صورت زیر انتخاب می شود:
عوامل زیادی بر انتخاب مبرد تأثیر میگذارد، مانند نوع کمپرسور، شرایط آب و هوایی منطقهای که چیلر در آن نصب میشود و استفاده از دستگاه. به دلیل تفاوت در چگالی مبردها، کمپرسور برای هر مبرد برای دستیابی به ظرفیت خنک کنندگی خاصی متفاوت است. به عنوان مثال، مبرد R134a در مقایسه با سایر مبردهای رایج R407C، R410A و R404A چگالی کمتری دارد. بنابراین، اگر از مبرد R134a استفاده کنیم، به کمپرسور بزرگتری نیاز داریم که موجب افزایش قیمت چیلر میشود.
استفاده از فنهای کندانسور چیلر هوا خنک با دور متغیر موجب میشود راندمان فن ها در هر شرایط کاری افزایش یابد و مصرف برق آنها کاهش یابد.
علیالخصوص در سیستمهایی مثل سیستمهای تهویه مطبوع بیمارستانی یا سیستمهای تهویه مطبوع مراکز داده که عملکرد بدون وقفه دستگاه چیلر بسیار مهم تلقی میشود.
زمانی که چیلر تنها دارای یک مدار باشد، یعنی تمام مبرد مدار پس از خارج شدن از کمپرسور تنها از یک کندانسور و یک اواپراتور عبور میکند و کم شدن دمای آب تنها در یک اواپراتور اتفاق میافتد. در این مورد، مهم نیست که هر مصرف کننده به چه نسبتی از سرمایش دستگاه خنک کننده احتیاج دارد. شاید 15٪ یا 65٪ یا 95٪ باشد. در تمام مدت، کمپرسور در حال کار است و کل مدار در حال تولید خنک کننده است. اما اگر چیلرها را به عنوان نمونه 20 تن تبرید در نظر بگیرید که 2 کمپرسور 10 تن است. اگر هر کمپرسور را با مدار متفاوتی به کندانسور و اواپراتور جداگانه وصل کنیم، اینگونه بر می آید که دو تن از 10 تن مبرد را در یک دستگاه بارگذاری کردهایم. حالا وقتی کمتر از 10 تن سرما (مثلا 8 تن) نیاز دارید، فقط یک کمپرسور و یک مدار کار میکنند و آب را خنک میکنند و کمپرسور و سایر اجزای مدار خاموش میشوند. با اینکه قیمت چیلر دو مدار بیشتر از تک مدار است اما این عمل ضمن کاهش مصرف برق دستگاه، فرسودگی آن را نیز کم میکند.
چیلرهای صنعتی طوری ساخته میشوند که تنها به عنوان سرمایش کار میکنند (زیرا تنها برای ماشین های صنعتی استفاده میشوند) اما چیلرهای ساختمانی هم جهت مصارف سرمایشی و هم گرمایشی قابل استفاده هستند. در مجموع سفارش میکنیم نوع گرمایشی و سرمایشی را نخرید، زیرا دستگاه چیلر هم در تابستان و هم در زمستان کار میکند که موجب افزایش استهلاک کمپرسور و کوتاه شدن عمر دستگاه می شود. همچنین قیمت چیلر گرمایشی و سرمایشی از چیلر سرمایشی بیشتر است.
در ساخت چیلر، قطعات مختلفی به کار گرفته می شود. انتخاب برندی که برای هر کدام عرضه شود، می تواند در محاسبه هزینه کل بسیار موثر باشد. زیرا تفاوت قیمت بین برندهای مختلف به ویژه برای اقلامی مانند کمپرسور، فن کندانسور و قطعات برقی نقش تعیین کننده ای در برآورد قیمت چیلر دارد. بنابراین در بسیاری از مناقصات انجام شده، برند اینگونه اقلام به وضوح در مستندات فنی کارفرما قید شده است.
شرایط آب و هوایی نصب چیلر تأثیر مستقیمی بر دمای تقطیر کندانسور خواهد داشت. اگر دمای خشک محیط زیاد باشد، دمای تقطیر در کندانسور تهویه مطبوع بالاتر میرود. بنابراین جهت رسیدن به حجم معینی از مبرد، به کمپرسور بزرگی که البته گرانتر است نیاز داریم. استفاده از کمپرسور بزرگتر علاوه بر افزایش سایز کندانسور و اواپراتور باعث تغییر سایز لوله ها و حتی ابزار تابلو برق نیز خواهد شد. بنابراین قیمت چیلر به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت.
طبیعی است که در ظرفیت معین چیلر، در دمای کمتر آب، کمپرسور بزرگتری برای کاهش دما در اواپراتور نیاز خواهد بود. بنابراین استفاده از کمپرسور بزرگ به دلیل امکان افزایش سایز کندانسور و اواپراتور و همچنین تغییر سایز لوله و تجهیزات تابلو برق، منجر به افزایش قابل توجه قیمت چیلر خواهد شد.
در یخچال های زیر صفری گاهی کمپرسورهای مخصوص به کار گرفته می شود که دلیل دیگری بر افزایش قیمت چیلر خواهد بود.
بیشتر بدانید
از آنجایی که تقریبا تمامی ابزار و تجهیزات مورد استفاده در تولید چیلر، وارداتی است، قیمت چیلر در نهایت کاملا تحت تاثیر نوسانات نرخ ارز است. همچنین قیمت فلزاتی مانند مس و آهن که نقش پر رنگی در ساخت چیلرها ایفا می کنند مانند نرخ ارز روزانه در نوسان است.
جهت بدست آوردن اطلاعات بیشتر در مورد قیمت انواع چیلر هوا خنک میتوانید با کارشناسان ما با شمارههای 09190911891 – 02122581821 در تماس باشید.
بیشتر بدانید
قیمت چیلر همیشه یکی از دغدغههای اصلی خریداران در هنگام خرید این دستگاه میباشد. بسیاری از مشتریان با قیمتهای متفاوت موجود در بازار سردرگم شدهاند و در ابتدا سفارش میکنیم دانش فنی مناسب و کافی را داشته باشید تا در خرید چیلر دچار اشتباه نشوید. پس برگزیدن یک شرکت تهویه مطبوع مطمئن مانند بادبان تهویه پارسیان و داشتن یک متخصص گرمایش و سرمایش در کنارتان به شما در انتخاب درست کمک خواهد کرد.